Exclusief

communicatietraject

voor leiders

Exclusief

communicatietraject

voor leiders

 

COMMUNICATION PROGRAM FOR LEADERS

PROGRAMMA VAN 8 SESSIES VAN 1 OP 1 COACHING OM IMPACTVOL TE LEREN COMMUNICEREN ALS INSPIREREND LEIDER

The King’s speech verwijst naar de gelijknamige Britse film uit 2010 van regisseur Tom Hooper en verhaalt over King Georg VI van het Verenigd Koninkrijk.

Eigenlijk was George VI niet voorbestemd om koning te worden. Hij stond in zijn jeugd in de schaduw van zijn broer Edward. Maar toen Edward VIII na 1 jaar troonsafstand deed voor de liefde, werd George in 1936 tot koning gekroond. Dit was voor hem een grote opgave omdat hij verlegen was. Wanneer hij een toespraak moest houden, stotterde hij. Hij krijgt hulp van een communicatie-expert die niet alleen een soort psycholoog maar ook een vriend wordt van hem. Deze expert verbetert niet alleen zijn spraak maar ook zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen.

WAAROM COMMUNICATIE COACHING VOOR LEIDERS?

Je verlangt naar een signature. Je wil een inspirerend voorbeeld zijn.

President Obama is voor velen het ultieme voorbeeld van bescheiden hard werken, gefocust op zijn visie en doel. Maar hij durfde ook in de schijnwerpers gaan staan en een inspirerend voorbeeld zijn. Vele leiders verlangen ook naar een ‘signature’. Ze willen gerust aan de wereld tonen waar ze voor staan zolang het in lijn ligt met wie ze écht zijn.

Maar ondertussen blijf je bescheiden hard werken in de schaduw.

En tegelijkertijd houden ze zichzelf tegen naar buiten te komen om toch maar niet het risico te lopen gezien te worden als arrogant of egocentrisch. En dat is heel jammer. Want zo lopen er veel kwalitatieve leiders rond die onder de radar blijven. En is het zo dat als je je zo bescheiden blijft opstellen, je dan werkelijk het beste zorgt voor je organisatie, je mensen en jezelf? In mijn praktijk merk ik dat de meeste van die bescheiden leiders zich vaak leeggegeven voelen.

“Leiderschap is de kunst om van anderen gedaan te krijgen wat jij wil, omdat ze dat zelf willen.

Stel dat jij met die bescheiden kracht het podium pakt als inspirerend leider…

Beeld je in dat jij de twee aspecten van Obama ook in jou gaat verenigen. Enerzijds blijf je bescheiden, met een rustige kracht zorgen voor je onderneming, jezelf en je mensen. Anderzijds treed je als een inspirerend voorbeeld naar buiten. Wat zou dat betekenen voor jou? Wat is er dan mogelijk voor je bedrijf? Wat geef jij de wereld dan extra?

Door mijn expertise in media, podia en het begeleiden van mensen, had ik het voorrecht om met andere leiders dit pad al meerdere keren te bewandelen of het nu om media, speeches of interne leiderschapscommunicatie gaat. Daarom kijk ik er naar uit nu jou te begeleiden.

 WAT GAAN WE DOEN?

Away from the hustle want jij hebt er genoeg van om:

 • jezelf tegen te houden door jouw communicatie. Tot nu toe was het voldoende om buiten de schijnwerpers bescheiden en hard te werken gefocust op je visie en doel. Maar je weet dat deze wereld en jijzelf ook verlangt naar groots leiderschap waarbij je niet alleen leidt maar ook inspireert met je bevlogen woorden.
 • Zo moe te zijn van te ‘moeten’ communiceren. Je vermijdt voorlopig liever nog interviews, debatten en speeches geven. Je moet wel, maar meestal ga je het liever uit de weg ook al zou het je veel opleveren mocht je erop inzetten.
 • Je wil niet langer blokkeren als je gevraagd wordt te spreken. Je wil graag expressiever, met een betere intonatie en een boeiende inhoud je mensen inspireren door authentiek te communiceren.

Towards the top want je verlangt ernaar om:

 • met veel meer innerlijke rust je mensen sereen en stabiel door de veranderende tijden te loodsen met jouw communicatie.
 • Je wil je naturel behouden en de zenuwachtigheid afschudden waardoor je stressvrij het podium pakt
 • Je impact communicatief sterk te vergroten door wie je bent en hoe je connecteert met anderen waardoor je mensen doen wat jij voor ogen hebt, niet omdat jij dat wil maar omdat ze dat zelf willen
 • Je omzet sterk te laten stijgen door met alle gemak beslissingen krachtig te nemen en ze te communiceren.

 

Je weet dat wat je werkelijk tegenhoudt enkel jij nog bent.
Alle groots leiderschap start met zelf-leiderschap.

 

“Het is niet de berg die we overwinnen, maar onszelf.” Sir Edmond Hillary

Dus ben je bereid om:

 • In de spiegel te kijken en liefdevol geconfronteerd te worden met datgene waar je blind voor bent, want jij weet dat je dan in staat bent om groter naar buiten te communiceren.
 • Jezelf onder ogen te komen en te vertrouwen want dat is de sleutel tot succes. 
 • Buiten je comfortzone te gaan en stap per stap actie te ondernemen in je groei want als jij groeit, groeit je business.
 • Het essentiële te doen. Niet om de hete brij te draaien, maar door de angst heen het essentiële vast te pakken en zo je omzet, rust en impact exponentieel te vergroten.

Herkenbaar?

“IF WE ARE NOT ASHAMED TO THINK IT, WE SHOULD NOT BE ASHAMED TO SAY IT.”
― MARCUS TULLIUS CICERO

 

 

In 8 sessies van telkens 2 uren individuele high-end coaching en training gaan we samen aan de slag.

Dit is niet zomaar een communicatietraining of een mediatraining noch een speechtraining. Die kan je overal volgen. In dit traject werken we met jouw persoonlijkheid als unieke leider richting jouw missie, de signature die jij wil nalaten. Wie ben jij en hoe reflecteert jouw persoonlijkheid jouw realiteit? Als je op dit diepe niveau je leiderschap aanpakt en je communicatie versterkt, dan ga je de impact op verschillende domeinen tegelijkertijd manifesteren. Communicatie is dan een effect, een resultaat van jouw visie, persoonlijkheid, normen en waarden. Ik werk met jou aan de bron, waar jij je energie haalt. Niet curatief. Maar preventief.